Медведев: Когато говорим за Голям шлем, винаги е добре Джокович и Надал да ги няма

от в 14:51 на 21.05.2022
Мирела Николова

Представителите на Голямата тройка установиха пълна доминация през последните десетилетия и мнозина обещаващи таланти не успяха да изпитат сладостта на триумфа на големите надпревари. През тази година все повече започва да се усеща смяна на поколенията, но предстои да видим дали младите звезди ще успеят да пречупят Новак Джокович и Рафаел Надал на предстоящото Открито първенство на Франция. 

На пресконференцията си преди началото на турнира световният №2 Даниил Медведев коментира тази тема, споделяйки, че Ноле и Рафа продължават да бъдат изключително голяма заплаха за останалите играчи особено на "мейждър" надпреварите.

"Когато става въпрос за Голям шлем, винаги е добре да не участват най-големите имена. Разбира се, знаете кои имам предвид - Новак и Рафа. Лудост е по какъв начин играят тук. От една страна, е позитивно, че и двамата попаднаха в другата половина на схемата, но в същото време трябва да се фокусирам изцяло върху себе си и собствената си игра тук.

Има много добри клей играчи, играя срещу един от тях в първия кръг (б.а. Факундо Багнис). Ще се подготвя за този двубой, а след това ще гледам мач за мач. Ако успея да срещна някого измежду Новак и Рафа, то означава, че съм направил един добър турнир. Така че да се надяваме, че ще се изправя срещу тях във втората седмица", добави още руснакът, който може да се изправи срещу Джокович и Надал само на финал.

Източник: Sportskeeda

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев: Когато говорим за Голям шлем, винаги е добре Джокович и Надал да ги няма Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | интервю | любопитно | новак джокович | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook