Медведев към Джокович: За мен няма по-велик от теб в историята

от в 07:15 на 13.09.2021
Калоян Соколов

Даниил Медведев показа невероятна устойчивост по време на финалния двубой от Откритото първенство на САЩ и преодоля съпротивата на Новак Джокович, като по този начин го спря от мечтата му да постигне т.нар "календарен шлем" и се поздрави с първа "мейджър" титла в своята кариера. Световният номер две пък изказа сериозна доза признателност към своя опонент в шампионската си реч, а ето част от споделеното в нея:

"Никога не съм бил толкова нервен, докато изнасям реч. Съжалявам за Новак и неговите привържениците, защото всички знаем какво беше на път да постигне. Не съм го казвал за никой друг, но Новак е най-великият тенисист в историята, имайки предвид какво постигна през сезона и изобщо в цялата си кариера.

Искам да благодаря и на публиката, която днес подкрепяше повече Джокович, само че това бе съвсем разбираемо с оглед на ситуацията. Хора от трибуните ми даваха огромна енергия през последните две седмици и точно това ме държеше в мача до голяма степен днес, а всичко започна още през 2019-а година" - призна победителят в Ню Йорк.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев към Джокович: За мен няма по-велик от теб в историята Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | интервюта | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook