Медведев към критиците: Изобщо не се интересувам от моята техника

от в 20:15 на 27.10.2021
Калоян Соколов

Даниил Медведев може да не е сред най-вълнуващите за наблюдване играчи в Тура, но това по никакъв начин не му пречи и той продължава с бързи темпове да се приближава към върха на световната ранглиста. Самият руснак пък беше запитан дали по ниякакъв начин се влияе от критиките, че притежава недотам естетичен стил на игра, а ето какво отговори той:

"Честно казано изобщо не се интересувам от техниката си. Преди два дни се срещнах с треньора си от детските години и го попитах как съм играел тогава, а той ми отвърна, че просто съм тичал с всички сили и съм се опитвал да върна топката в корта. Забавно е, защото нещата до голяма степен не са се променили. В момента просто удрям по-мощно и сервирам с по-висока скорост.

Моето главно умение обаче си остава да пласирам топката на правилните места в точния момент, докато техниката остава на заден план. Главната задача в тениса си остава правилното насочване на ударите, а не по какъв начин ще успееш да го направиш - завърши шампионът от Откритото първенство на САЩ.

Източник: Tennnis World USA

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев към критиците: Изобщо не се интересувам от моята техника Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook