Медведев: Миналата година играех чудесно тук, но Григор направи невероятен мач

от в 18:19 на 13.03.2022
Калоян Соколов

Даннил Медведев постигна първата си победа, откакто е лидер в световната ранглиста и даде сериозна заявка за титлата в Индиън Уелс с показаното в двубоя срещу чешкия квалификант Томаш Махач. Досега Калифорния не е билo щастливо място за руснака, който никога не преминавал четвъртия кръг, макар че е състезателят с най-много победи на твърди кортове през последните три години, а ето какво е обяснението на московчанина за трудностите му да покаже най-доброто от себе си на този турнир:

"Условията тук винаги са били много тежки за мен, но те са едни и същи за всички, така че се опитвам да се приспособя максимално добре към тях. Засега се справям с тази задача и чувствам отлично топката, което ми дава възможност да играя близо до основната линия. Това е много силна надпревара, която събира най-добрите в света и притежава своите отличителни особености.

Обикновено пристигам на някое място и знам как ми предстои да се представя силно, докато тук нещата не стоят така и винаги трябва да страдам на корта, за да победя. Честно казано харесвам подобни предизвикателства и всъщност през миналия сезон играех наистина силно, само че Григор направи невероятен мач и ме победи напълно заслужено. Понякога обстоятелствата не са в твоя полза и за мен остава да се надявам отново да покажа високо ниво и този път нещата да се наредят по най-добрия възможен начин" - завърши Медведев.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Медведев: Миналата година играех чудесно тук, но Григор направи невероятен мач Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | даниил медведев | индиън уелс | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook