Медведев: Мога да бъда опасен за най-големите имена на Уимбълдън 2021

от в 12:05 на 26.06.2021
Диана Андреева

Даниил Медведев започна катастрофално сезона на трева, но както самият той каза, постепенно той се адаптира към условията на тази настилка и днес ще се опитахда вдигне първа ATP титла в кариерата си на тази повърхност. Световният номер две сподели в интервю, че има големш очаквания за предстоящия Уимбълдън, а ето и точните му думи:

"Харесва ми, че играта ми е по някакъв начин нестандартна за тази настилка. За разлика от клея, където дори и да се чувствам добре, трябва да адаптирам играта и придвижването си, докато на тревата всичко се случва автоматично. Стилът ми на този повърхност е много плосък и агресивен. Отне ми време да се приспособя, ала в момента се чувствам страхотно.

Уимбълдън към момента е най-лонай-неуспешният ми Шлем по отношение на резултатите. Искам да се предизвикам да стигна далеч, но това първо е много сложна повърхност, второ можеш да се изправиш срещу тежки противници и трето - има много тайбреци. Обаче ако играя най-добрия си тенис, съм способен да постигна много и да бъда опасен за най-големите имена. Ключът е да бъда уверен.", завърши Медведев.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Медведев: Мога да бъда опасен за най-големите имена на Уимбълдън 2021 Диана Андреева
Теми:  
даниил медведев | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook