Медведев: На клей съм способен да загубя и от юношите в академия "Муратоглу"

от в 16:52 на 31.05.2022
Калоян Соколов

Даниил Медведев изуми с изявите си в първите кръгове на Ролан Гарос и изведнъж се превърна в основен претендент за достигане до финала, имайки предвид множеството изненади в долната половина на схемата. Световният номер две нямаше нито един спечелен мач във френската столица до миналата година, само че оттогава насам демонстрира все по-убедителен тенис в Париж.

Това обаче не беше достатъчно, за да бъде спрян вдъхновения Марин Чилич и руснакът напусна турнира в четвъртия кръг. Определено обаче шампионът от US Open би могъл да извлече сериозни позитиви от представянето си на Откритото първенство на Франция, а ето и каква точно беше неговата собствена оценка за случилото се на втората "мейджър" надпревара през сезона.

"Не мисля, че проблемът е психологически, защото винаги съм положително настроен преди началото на клей сезона. Впоследствие разбирам, че се адаптирам далеч по-бавно от желаното към червените кортове и съм способен да загубя дори от юношите в академия "Муратоглу", които нямат нито една точка за световната ранглиста.

Чувствам се далеч по-зле физически на тази настилка и тялото ми има нужда от прекалено много време, за да привикне към спецификите на клея. В миналото съм се представял добре на землено покритие и знам, че мога да показвам далеч по-конкурентен тенис от вчерашното ми ниво на игра. През миналия сезон бях четвъртфиналист тук, а също така съм побеждавал някои от топ играчите на червена настилка, но просто моите удари не летят достатъчно, тъй като топките са прекалено тежки и това създава проблеми за играта ми. Все пак съм доволен от представянето си, като се има предвид дългото ми отсъствие и липсата на игрова практика. Мисля, че съм на път да заобичам Ролан Гарос" - завърши световният номер 2.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев: На клей съм способен да загубя и от юношите в академия "Муратоглу" Калоян Соколов
Теми:  
даниил медведев | интервюта | марин чилич | ролан гарос 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook