Медведев надделя в изцяло руския сблъсък над Хачанов и е първият финалист в Монреал

от в 02:47 на 11.08.2019
В
Даниил Медведев записа нов ценен успех на турнира в Монреал, след като отстрани сънародника си - Карен Хачанов, в полуфиналната фаза на канадския Мастърс. По този начин след днешното 6:1 7:6(6) ,,Мечката” продължава без загубен сет, като на първия си Мастърс финал в своята млада кариера той ще очаква Рафаел Надал или Гаел Монфис.

Хачанов започна срещата видимо прекалено респектиран от своя сънародник; грешките от ракетата на шампиона в Берси валяха една след друга, а Медведев се възползваше от това по възможно най-добрия начин, за да множи точковия си актив със забележителна лекота.

https://twitter.com/MattRacquet/status/1160313665641504768?s=20

Така Даниил дръпна с 3:0, а при следващия си гейм при посрещане той отново зададе нерешими въпроси на съперника си, който инкасира втори пробив в сета, а по този начин първата част бе окончателно изпратена в полза на ,,Мечката”.

Медведев се отчете с поредния пробив и в началото на следващия сет и както изглеждаше, че всичко в двубоя бе решено, изведнъж след моментален рибрейк развръзката бе отложена. Хачанов започна да намира ритъма си, докато неговият опонент лека-полека занижаваше свръх-човешкото си ниво от началото на срещата.

Въпреки това отново Медведев бе малко по-добрият на корта, като той проби късно за 5:4, но последва нов неочакван обрат, тъй като Хачанов реализира рибрейк, като всичко това в крайна сметка се сведе до тайбрек.

В него Даниил бе по-нервен в началото, изоставайки с 2:4, но впоследствие Хачанов побърза да върне услугите на сънародника си, подарявайки му няколко точки след неточности от своя страна. В крайна сметка се стигна до мачбол за Медведев при 6:5, който бе заличен след сервис-уинър на Хачанов, но последва непредизвикана грешка от форхенд, дала втори шанс за двусетов успех на осмия поставен.

Този път двамата влязоха в маратонско разиграване, което завърши с щастлива намеса на мрежата в полза на Медведев, а по този начин ,,Мечката” се класира на първия си финал на турнир от серията ,,АТР Мастърс 1000”!

https://twitter.com/CoupeRogers/status/1160336174101213184?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев надделя в изцяло руския сблъсък над Хачанов и е първият финалист в Монреал В

Коментари





Следвайте ни в Facebook