Медведев надви Рууд и е на 1/2-финал в Майорка!

от в 18:24 на 24.06.2021
Диана Андреева

Даниил Медведев е 1/2-финалист на турнира в Майорка след като се наложи над петия поставен Каспър Рууд в последователни сетове - 7:5 6:1. Руснакът постепенно намира своя ритъм на тревна настилка, а днес изигра един от най-качествените си мачове през посведните няколко месеца. Победата на световния номер две го класира сред последните четирима състезатели, като в случай, че иска да намери място в заключителния двубой на надпреварата, то Медведев трябва да се справи със съпротивата на Пабло-Кареньо Буста.

Медведев и Буста са се срещали общо три пъти до момента в ATP Тура. За последно те се изправиха един срещу през 2018, като и трите им двубоя до сега са били на твърди кортове. Балансът на руснака е 2:1, но дали ще успее да се поздрави с нова победа или ще остане на крачка от първи финал на трева за сезона, тепърва предстои да разберем.

Мачът далеч не се разви благоприятно за норвежеца. Рууд се представяше доста по-добре спрямо своя опонент както на сервис, така и от дъното на корта. Рууд изцяло задаваше темпото на разиграванията, ала в ключовия момент се поддаде на напрежението и отстъпи първия сет.

През последвалата втора част Медведев изцяло доминираше на корта. Даниил бе безпогрешен, което в комбинация със стабилно представяне на начален удар и чести излизания на мрежата, му позволиха, отстъпвайки само един гейм, да спечели и този сет, за да може в крайна сметка да се поздрави с победа.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Медведев надви Рууд и е на 1/2-финал в Майорка! Диана Андреева
Теми:  
даниил медведев | каспър рууд | тенис турнир в майорка

Коментари





Следвайте ни в Facebook