Медведев нанесе катастрофално поражение на Тийм и се класира за 1/2-финалите в Монреал

от в 20:08 на 09.08.2019
В
Даниил Медведев игра безпогрешно, за да нанесе катастрофално поражение на представящия се далеч под стандартите си Доминик Тийм на четвъртфиналите в Монреал, като руснакът надделя след крайното 6:3 6:0 след едва 57 минути на корта. По този начин Медведев си върна на Тийм за загубата по-рано през сезона на финала в Барселона, а в следващия кръг в Канада той ще премери сили срещу Карен Хачанов или Александър Зверев.

Изображение

Австриецът не започна двубоя на познатото равнище, като в първия си сервис гейм Тийм допусна серия от безотговорни пропуски, а тялото на втория поставен говореше за липса на желание за игра или някакво физическо неразположение.

Медведев пък игра на обичайното високо ниво, държейки топката в корта с типичните си плоски и плътни удари, а грешките от неговия съперник сякаш идваха значително по-рано от очакваното. Вероятно и силният вятър изигра своята роля и може би руснакът просто бе тенисистът, справящ се по-добре с трудните условия от двамата.

Изображение

Тийм лека-полека намери ритъма си на начален удар, но сервирайки за оставане в сета, австриецът изигра нов слаб гейм на начален удар, предавайки първата част. Във втория сет Доминик не вдигна оборотите, а Медведев се възползва от този факт по най-добрия начин, за да може набързо да поведе с 3:0 след ново покъртително подаване на четвъртия в света, който по едно време загуби 15 поредни точки.

Изображение

Скоро Даниил записа трети пореден пробив в срещата, който не след дълго бе затвърден за 5:0. Австриецът все пак се пребори за гейма на честта, макар че му се наложи да спасява точка за ,,геврек", но в последвалото подаване на Медведев спасение за Тийм нямаше, като след едва четири спечелени гейма той напусна безславно надпреварата в Монреал.

https://twitter.com/TennisTV/status/1159874739097296896?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев нанесе катастрофално поражение на Тийм и се класира за 1/2-финалите в Монреал В

Коментари





Следвайте ни в Facebook