Медведев: Наслаждавам се на Ролан Гарос, защото играя добре

от в 12:55 на 05.06.2021
Диана Андреева

Даниил Медведев стартира представянето си на Ролан Гарос 2021 без нито една победа в кариерата си на този турнир. Руснакът бе далеч от фаворит в първия си мач, но след високото ниво на тенис, което показа, очакванията към него станаха далеч по-големи, а с всеки изминал двубой той записва все по-комфортни успехи. Повече около това как се чувства на корта световният номер две разказа в интервю, а ето какво точно каза той:

"Убежденията могат да се променят. Като малък не ядях риба. Мразех я. Сега обичам сурова риба тон. Ако ме попитате дали има нещо, което ненавиждам, но в което съм добър, не мога да се сетя за нито едно. Тази година се наслаждавам на Ролан Гарос. Не го крия, наистина е така. Това е последният турнир на клей за сезона, така че ще видим как ще се справя на тази настилка догодина. Чувствам, че в момента, с тези топки и настоящите климатични условия, мога да играя на клей така, както го правя на хард.

Никога не е лесно да играеш срещу Райли. Разбира се, на открити клей кортове е доста по-лесно срещу него, отколкото на хард на закрито. При условията, в които играем в момента, дори ако първоначално не отгатна посоката на сервиса му, имам време да се придвижа и да поправя грешката си. На по-бързите настилки обикновено нямаш подобна възможност. Много съм доволен от играта, която показах, и по-специално от ретура си. Освен това записах повече асове от него, което е страхотно постижение.

Кристиан е страхотен тенисист. Играхме един срещу друг в Мадрид. Тогава знаех, че ме очаква труден мач, и сега се чувствам по съвсем същия начин. Както казах обаче, тук мога да играя като на твърди кортове. Мисля, че това ще има много позитивен принос към играта ми. Не се считам за фаворит, но знам, както и той, че ще му се наложи да играе много добре, за да ме победи. Това ми е достатъчно.", завърши Медведев.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Медведев: Наслаждавам се на Ролан Гарос, защото играя добре Диана Андреева
Теми:  
даниил медведев | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook