Медведев не остави шансове на Гарин и се класира за 1/4-финалите на Ролан Гарос!

от в 18:26 на 06.06.2021
Владислав Риждов

Даниил Медведев спечели категорично мача си срещу Кристиан Гарин и се класира за четвъртфиналите на Ролан Гарос. Медведев бе по-добрият на корта още от самото начало на срещата и заслужено надделя с резултат 6:2 6:1 7:5.

Първите две части преминаха под тоталната доминация на световния номер 2. Медведев премина през труден откриващ гейм в първата част, но след това не остави шансове на чилийския си съперник. Руснакът реализира пробив за 3:1, а в самия край добави още един брейк към сметката си, за да поведе категорично в резултата. Във втория сет Медведев бе дори по-категоричен. Само за няколко минути той обезличи съпротивата на Гарин и поведе с 5:0. И въпреки че световният номер 23 избегна нулата на таблото, руснакът затвори безпроблемно и втория сет, доближавайки се само на една част от крайната победа.

В началото на третия сет последва леко отпускане от страна на втория в схемата и това позволи на Гарин да направи ранен брейк и да поведе с 3:0. Медведев обаче продължи да се бори и не след дълго се върна към познатия си ритъм на корта. Руснакът възстанови паритета, печелейки последователно три поредни гейма. Двамата продължиха да показват високо ниво на тенис до края на двубоя, но Гарин така и не успя да направи нещо запомнящо се. Медведев нанесе решителен удар по съперника си, след като го проби за 6:5, а впоследствие затвори убедително мача в своя полза. За победата си руснакът реализира 46 печеливши удара и спечели 86% от точките, разиграни след първо подаване. В следващия си мач световният номер 2 го очаква нелека задача срещу представящия се чудесно на клей до момента - Стефанос Циципас.<

>


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Медведев не остави шансове на Гарин и се класира за 1/4-финалите на Ролан Гарос! Владислав Риждов
Теми:  
даниил медведев | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook