Медведев не остави шансове на Имер и класира Русия за топ 4 в Купа "Дейвис"

от в 21:36 на 02.12.2021
Калоян Соколов

Даниил Медведев продължава да няма загубен сет по време на финалите в Купа "Дейвис", а днес световният номер две изнесе най-силното си представяне досега в турнира, надигравайки Микаел Имер с 6:4 6:4. Този успех пък моментално класира Русия за полуфиналната фаза, тъй като преди това Андрей Рубльов също беше постигнал победа в срещата си на сингъл и така Русия ще излезе срещу Германия в полуфинален сблъсък през съботния ден.

Срещата започна с ранен пробив за руснака и изглеждаше сякаш ще видим същинска наказателна акция на шампиона от Откритото първенство на САЩ, само че изведнъж шведът се окопити и дори обърна нещата до 4:3 в своя полза. Това накара Медведев моментално да повиши собственото си равнище, което веднага даде резултат и фаворитът спечели следващите три гейма, за да затвори сета в своя полза.

Втората част отново стартира с бърз брейк в полза на московчанина, но този път той съумя дори да удвои преднината си. Все пак Имер продължи да не се предава, като редовно надиграваше именития си опонент в продължителните размени от дъното на корта и намали изоставането си на 4:5, ала силите му не стигнаха за нещо повече и Русия можеше да ликува с крайния триумф.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Медведев не остави шансове на Имер и класира Русия за топ 4 в Купа "Дейвис" Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | купа дейвис | микаел имер | Обзори | русия | швеция

Коментари





Следвайте ни в Facebook