Медведев не остави шансове на Кьопфер и продължава уверено към третия кръг!

от в 22:25 на 01.09.2021
Мирела Николова

Световният №2 Даниил Медведев продължава да крачи уверено на тазгодишното Открито първенство на САЩ, след като днес записа категорична победа в последователни сетове над Доминик Кьопфер. Руснакът бе изключително солиден във всеки един аспект от играта и се нуждаеше от само час и 48 минути игра, за да се справи с опонента си и да оформи крайното 6:4 6:1 6:2. Така той си подпечата билета за третия кръг, където го очаква сблъсък с Пабло Андухар.

Двубоят стартира обещаващо с маратонски сервис гейм на Кьопфер, но множеството непредизвикани грешки от негова страна подпомогнаха Медведев в реализирането на пробив в първия възможен момент. От своя страна, руският представител бе категоричен в своите подавания и поддържаше преднината си до 3:2. Тогава началният удар на Даниил се пропука и той инкасира брейк, с който паритетът в резултата бе възвърнат. Това обаче не продължи дълго, тъй като световният №2 незабавно се мобилизира и побърза да си върне лидерството в геймовете, осъществявайки нов пробив за 4:3, който този път се оказа решителен за изхода на сета.

Във втората част Медведев бе още по-категоричен, като той отново спечели първото противниково подаване. Устремът му продължи и в края на сета влезе в серия от 4 поредни спечелени гейма, които увеличиха преднината му в отделните части. Третият сет се разви по познатия вече сценарий, защото ранен брейк даде напълно инициативата на Медведев, който оттам насетне направи необходимото и достатъчно, за да се поздрави с крайния успех.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Медведев не остави шансове на Кьопфер и продължава уверено към третия кръг! Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | даниил медведев | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook