Медведев не остави шансове на Рубльов и се класира за полуфиналите на US Open

от в 02:59 на 10.09.2020
Марк Хаджижеков
Даниил Медведев бе непреклонен в четвъртфиналния сблъсък срещу Андрей Рубльов, като по-преднокласираният от двамата руснаци надделя в последователни сетове, за да се класира за втора поредна година на полуфиналите на Flushing Meadows. Даниил стори това след 7:6(6) 6:3 7:6(5), като в битка за място на финала той ще се изправи срещу един измежду Доминик Тийм и Алекс де Минор.



Срещата предложи множество продължителни размени от дъното на корта, като Рубльов се опитваше не рядко да поема контрола върху точката чрез мощния си дланен удар, но Медведев умело използваше силата на своя съперник, за да отговори дори още по-предизвикателно.

През първия сет двамата бяха стабилни на начален удар, като това доведе до изиграването на дълъг гейм. В него тенисистите продължиха да вървят точка за точка, но в крайна сметка по-богатият опит на Даниил в този момент си пролича, а след безответен начален удар на Медведев първата част вече бе изпратена в историята.

Загубата на тайбрека се отрази върху концентрацията на Рубльов, който допусна брейк във втория сет, а Медведев се нуждаеше само и единствено от това, за да поведе с 2:0 в отделните части на двубоя.

Третият сет бе пълно копие на първия, като двамата бяха изключително стабилни от линията за сервис, за да се стигне до нов тайбрек. В него отново нервите на Медведев се оказаха по-здрави, което позволи на третия поставен да се поздрави с успеха в срещата в последователни сетове.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев не остави шансове на Рубльов и се класира за полуфиналите на US Open Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook