Медведев не показа сантименти към съотборник в Laver Cup и оформи мечтан 1/2-финал с Алкарас

от в 13:08 на 30.09.2024
Калоян Соколов

Даниил Медведев продължи към 1/2-финалите в Пекин без загубен сет. Миналогодишният финалист трябваше да се изправи срещу Флавио Коболи, с когото бяха съотборници на изминалия Laver Cup, а в крайна сметка развръзката беше същата като при срещата им в третия кръг на US Open, след като руснакът не даде нито сет на 22-годишния италиански талант - 6:2 6:4 за 1 час и 29 минути игрово време.

По този начин Медведев оформи мечтан за феновете сблъсък за място във финала, защото му предстои да се изправи срещу Карлос Алкарас, от когото е губил 5 от последните им 6 срещи и наскоро московчанинът заяви, че именно Карлитос е най-трудният съперник за него в цялата му кариера досега.

Бившият номер едно имаше отговор за всеки един опит на младока да изостри темпото и го вкарваше в любимите си продължителни разигравания от дъното на корта, което доведе до пробив за 2:1 в полза на фаворита.

В следващите минути Коболи опита абсолютно всичко, за да върне пробива и имаше общо седем шанса в ответните две подавания на третия поставен, но така и не реализира нито една от всички тези възможност, а опитният руснак на свой ред осъществи успешно втори брейк и затвори скоропостижно откриващия сет.

Втората част стартира с размяната на по един бърз пробив от двете страни и непоставеният играч вече стоеше далеч по-добре на корта, само че не съумяваше да извлече никакви дивиденти от своя сервис и много скоро се оказа догонващ с 2:4.

Коболи даде всичко от себе си в опит да удължи мача, спасявайки редица брейкболи и дори имаше шанс да изравни за 5:5, само че миналогодишният финалист не трепна и така утре той ще има шанс да вземе реванш от Алкарас за загубата, която му беше нанесена от испанеца в 1/2-финалите на Уимбълдън.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Медведев не показа сантименти към съотборник в Laver Cup и оформи мечтан 1/2-финал с Алкарас Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook