Медведев: Не съжалявам за поведението си в Монте Карло и не обещавам, че няма да се повтори

от в 16:01 на 24.04.2024
Калоян Соколов

Даниил Медведев безспорно е един от най-темпераментните тенисисти и това понякога му пречи сериозно по време на мачовете му. Бившият номер едно неведнъж е губил контрол над емоциите си за по-продължителен период от време и е влизал в саморазрушителен режим на корта. Точно това се случи на Мастърса в Монте Карло, когато руснакът имаше сериозни скандали с главните съдии (Мохамед Лаяни и Карлос Бернардеш) по време и на двете си срещи.

Медведев размахваше пръсти, обиждаше лайнсмени, крещеше на официалните лица и дори се опита да откърти чадъра над него, докато беше в стола си за почивка. В крайна сметка тези негативни емоции не доведоха до нищо градивно за него и той отпадна още в осминафиналите, а днес настоящият номер четири се върна към тези събития и призна, че не изпитва съжаление за станалото:

"Грешките са нещо нормално и човешко. Това е част от спорта и живота. Самият аз правя грешки на корта и сега нямам проблем да си ги призная, седейки пред вас в момента. Обичам футбола и там има съдийски грешки почти във всеки един мач, а същото важи и за тениса. Състезателите също не сме застраховани от грешки, независимо дали говорим за някой сбъркан удар или самото ни поведение.

Може би точно тези неща правят спорта толкова вълнуващ и перфектността би намалила емоциите, но това е по-скоро грижа за феновете. Аз съм посветил живота си на тениса и държа всичко да е изрядно. Много е трудно в подобен момент да контролираш емоциите си и не съжалявам за поведението си в Монте Карло, защото това е естествената ми реакция и е възможно да се получават такива сцени на корта.  Искаше ми се да не стига до подобни скандали, но не мога да обещая, че няма да се случи отново. Надявам се все пак за в бъдеще да бъда по-коцентриран въеху самата игра, а не да отдавам чак толкова голямо значение на подобни неща и допуснати чужди грешки" - заяви Медведев пред "Punto de Break".


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Медведев: Не съжалявам за поведението си в Монте Карло и не обещавам, че няма да се повтори Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook