Медведев не впечатли на старта в Париж, но все пак откри кампанията си с успех

от в 08:40 на 04.11.2021
Диана Андреева

Даниил Медведев не показа очакваната категорична игра на старта в Париж, но все пак намери сили да се справи със съпротивата на Иля Ивашка. Мачът между двамата бе с продължителност от цели 90 минути, а интригата се запази до последната точка. Все пак фаворитътт в срещата надделя със 7:5 6:4 и по този начин се класира към осминафиналната фаза, където го очаква младият американец Себастиан Корда. 

В началните минути на двубоя Медведев бе изключително солиден от дъното на корта и благодарение на дълбоките си и високоскоростни удари успяваше да предизвиква чести грешки от другата страната на мрежата. Това му даде ранно предимство в резултата, а впоследствие той реализира и втори пробив, за да се откъсне с 5:1. Даниил достигна до резултат 15:40 на сервис на Ивашка и по всичко изглеждаше, че е готов да сложи край на сета, но изведнъж развоя на мача потръгна в противоположна посока. 

Световният номер две порпиля цели три сетбола, преди да започне да допуска куп неточности. С напредването на времето Ивашка успя ди намери темпото си и спечели последвалите четири гейма, което означаваше и възстановяване на равенството. При 5:5 и сервис на беларусина за провеждане в резултата за първи път от началото на срещата напрежението у световния №46 оказа влиянието си и той загуби отново гейма си, което този път автоматично изпрати откриващата част на сметката на шампиона от US Open. 

Пропуските от ракетата на световния №46 зачестиха във втория сет, а ударите му загубиха своята дължина, което вдъхна допълнителна увереност у Медведев и той значително повиши нивото си спрямо изминалите минути. Този път обаче да пълен обрат в съотношението на силите така и не се стигна и вече то бе изцяло на страната на руснака. Той осъществи пробив още в самото начало и излезе напред с аванс от 5:3. Този път признаци на нервност в играта на Медведев отсъстваха и той затвори частта на свой начален удар, което означаваше, че краят на този мач най-после настъпи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев не впечатли на старта в Париж, но все пак откри кампанията си с успех Диана Андреева
Теми:  
даниил медведев | Иля Ивашка | мастърс в париж | медведев | тенис турнир в париж

Коментари





Следвайте ни в Facebook