Медведев: Никой не може да прави нещата с топката, на които е способен Алкарас

от в 10:42 на 12.07.2024
Калоян Соколов

Даниил Медведев допусна една от най-тежките си загуби в Големия шлем, след като през миналата година не можа да вземе нито сет на Карлос Алкарас в полуфиналите на Уимбълдън. Руснакът обаче вече показа, че знае как да извлича нужните поуки от подобни негативни изживявания на корта, след като в миналия кръг прекъсна серията си от 5 поредни поражения срещу Яник Синер, а сега ще се опита да стори същото срещу действащия шампион, към когото изказа дори вероятно по-голям респект от необходимото:

"Всичко в играта на Алкарас е специално. Синер е по-постоянен от него, но никой не може да прави нещата с топката, на които е способен Карлос. Изумителна е лекотата, с която е способен да прави нещата на корта. Срещу него знаеш, че той може да отвърне уинър, колкото и добър удар да си направил преди това. Тази е най-трудната част. Ще се опитам да направя живота му тежък, но малко играчи са устроени по този начин. Обикновено знаеш, че определен тенисист трудно би могъл да те нарани от дадена позиция, докато срещу Алкарас си винаги в опасност.

Важното е да играя по-добре от миналата година. За мен остава въпросителна дали тогава сервирах твърде слабо или той беше много силен на ретур. Определено началният ми удар ще трябва да работи по-добре. Това си остава най-важното нещо на тревата. Ако се справя с тази задача, то ще мога да внеса повече напрежение в неговите сервис геймове. Карлос може всичко на корта и ще трябва да бъда на абсолютния си максимум, за да го победя" - сподели Медведев на последната си пресконференция.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Медведев: Никой не може да прави нещата с топката, на които е способен Алкарас Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | интервюта | карлос алкарас | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook