Медведев: Новак е най-великият в историята, трябва да се науча да бъда като него

от в 12:38 на 12.08.2021
Диана Андреева

Даниил Медведев може да се похвали с голямата увереност, която винаги го е водила в мачовете му. Именно това е основното предимство на руснака пред неговите опоненти, но самият той смята, че има още много какво да научи. Световният номер две сподели в интервю, че ако успее да бъде психически устойчив като Новак Джокович, ще съумее да застане на върха. Ето какво точно каза той:

"Ако трябва да съм напълно честен, Олимпиадата беше много труден турнир. Когато Новак загуби от Кареньо Буста в мача за бронзовия медал, прочетох публикацията му в социалнтие мрежи след мача. Той заяви, че поражението е тежко за него, но винаги се е завръщал по-силен след подобни загуби. Очевидно е, че когато човекът, който е вероятно най-великият в историята на тениса, с 20 титли от Големия шлем и още десетки от Мастърс, каже нещо подобно, е ясно, че трябва да следвам неговия пример.

Разбира се, че исках да се справя по-добре на Олимпийските игри. Сега обаче целта ми е да спечеля както Мастърса в Торонто, така и този в Синсинати, а след това и US Open. Това е тенисът. Играеш в 20 турнира годишно и може да спечелиш пет или шест от тях, вероятно седем, ако направиш най-силния сезон в живота си. Ясно е, че няма как да побеждаваш постоянно. Важното е винаги да даваш всичко от себе си на корта.", завърши Медведев. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Медведев: Новак е най-великият в историята, трябва да се науча да бъда като него Диана Андреева
Теми:  
даниил медведев | новак джокович | тенис турнир в торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook