Медведев няма спирачки! Справи се и с Вердаско

от в 16:00 на 14.02.2019
В


Даниил Медведев продължава със страхотните си изяви през сезона, а днес негова жертва беше ветеранът Фернандо Вердаско след 6:2 7:5.

Стартът беше мечтан за руснака, като още в първия гейм той имаше два брейкшанса, след като Фернандо допусна двойна грешка при 15:30.

Първата възможност бе отразена с топовен форхенд на испанеца, но Медведев се възползва от втората при която надделя в дълго разиграване.

Шампионът от София играеше методичен тенис и чакаше неточностите от ракетата на Фернандо, които неизменно идваха след опити за завършващ удар от неизгодни ситуации, тъй като търпението на ветерана не издържаше.

Така Даниил дръпна с 3:0 и макар съперникът му да върна един от пробивите, руснакът взе сета безпроблемно с 6:2, въпреки факта че вкарваше по-малко от половината си първи сервиси в игра, което беше ясен знак за проблемите в играта на Нандо. 

Втората част започна с комфортни подавания за двамата до третия гейм на сета, който не изглеждаше, че се различава по нещо след като мадридчанинът поведе с 40:0.

Това усещане обаче беше само измамно и руският играч стигна до два брейкбола, ала Вердаско ги отрази с агресвина игра, а в крайна сметка подаването бе удържано след фина къса топка.

Това даде импулс на Вердаско и той притисна опонента си в следващия му сервис гейм, но в критичните моменти Даниил беше като жива стена.

Испанецът отново имаше трудни мигове на сервис линията, а началният му удар напълно отсъстваше. Все пак вездесъщият форхенд на Фернандо му помогна да вземе аванс за 3:2.

Шестият гейм започна с отлично проведена акция към мрежата от левичаря, но няколко ненужно предприети рискови решения и серия слаби ретури го лишиха от нещо повече освен спечелването на първата точка.

Тенденцията подаванията на Вердаско да вървят по-трудно се запази и в деветия гейм, когато той трябваше да заличава нови две точки за пробив. Фернандо тогава показа завидно самообладание и с невероятен къс диагонал от дланния си удар и един отличен кик за пореден път се измъкна от опасността и остана в надпреварата за сета.

При 5:5 най-сетне ,,стомната" на испанеца се счупи и той допусна брейк, а Медведев, макар да имаше леки колебания, все пак се справи във финалния гейм, като мачболът беше реализиран след печелившо стоп-воле.

Така петият поставен ще излезе утре в спор за място на полуфиналите срещу Цонга или изненадата на турнира - Талон Грийкшпор.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев няма спирачки! Справи се и с Вердаско В

Коментари





Следвайте ни в Facebook