Медведев оцеля в здрав битка срещу екзекутора на Джокович от Женева и е 1/8-финалист в Париж!

от в 19:34 на 01.06.2024
Калоян Соколов

Даниил Медведев трябваше да премине през изключително тежък тест, но все пак за трети път в своята кариера е 1/8-финалист на Ролан Гарос - 7:6(4) 7:5 1:6 6:4. Бившият номер едно излезе на корта срещу един от най-опасните непоставени, а именно Томаш Махач, който миналата събота беше финалист на турнира в Женева и то с победа над Новак Джокович в полуфиналите.

Чехът остави и днес отлични впечатления с играта си и дори превъзхождаше съперника си в немалко статистически показатели, реализирайки цели 60 завършващи удари, но в крайна сметка фаворитът се измъкна след много здрава битка на корт "Сюзан Ленглен", която продължи над 3 часа и половина, а в осминафиналата фаза ще срещна 11-ия поставен Алекс Де Минор, срещу когото има преднина от 6:2 в преките им сблъсъци.

Началото беше повече от любопитно, тъй като чехът проби по феноменален начин, след като на два пъти отигра форхенди със слабата си лява ръка и точно по този начин реализира феноменален минаващ удар. Отговорът на Медведев беше незабавен и той осъществи моментален рибрейк за 3:3, а след това можеше и на свой ред да поведе с пробив, но Махач показа здрави нерви и седна на почивка с преднина от 4:3 гейма.

Наред бяха силни минути за сервиращите, като качеството на игра не беше особено високо. Чехът създаваше по-интересните ситуации на корта, докато петият поставен се задоволяваше с това да връща топката в корта и да сервира солидно, което се оказа достатъчно за него да вкара частта в тайбрек, където осъществи по един мини брейк в началото и в края, а по този начин измъкна успеха в този толкова оспорван сет.

Ситуацията на корта се промени във втората част, тъй като Медведев зае по-агресивна позиция на ретур и той все по-често поемаше иницативата. По-високоранкираният тенисист редовно хващаше в крачка своя съперник и въпреки огромните усилия на непоставения тенисист, който се задържаше до последно близко в резултата, то бившият шампион от US Open се поздрави със заслужен пробив при 5:5 и скоро водеше с 2:0 в отделните сетове.

Третата част се разви изключително странно, след като руснакът проби на нула в първия гейм и изглеждаше, че е напът да се поздрави със сравнително комфортен успех, когато играта му се срина тотално и световният номер 34 влезе в серия от 6 поредни гейма, за да запише първи сет на своята сметка.

Проблемите за по-високоранкирания състезател се задълбочиха, тъй като той допусна пробив за начало на четвъртата част, но московчанинът най-после започна да прилича на себе си и скоропостижно изравни резултата. Махач пък преливаше от самочувствие в тези минути и завършваше болшинството от точките си в близост до мрежата, като при 3:3 имаше няколко възможности отново да се откъсне с брейк напред, само че не се възпозлва от тях и това се оказа точката на пречупване за него, защото той взе само още един гейм до края на мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев оцеля в здрав битка срещу екзекутора на Джокович от Женева и е 1/8-финалист в Париж! Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | ролан гарос | томаш махач

Коментари





Следвайте ни в Facebook