Медведев: Опитах се да накарам Синер да страда; обикновено не печеля мачове на този корт

от в 09:40 на 10.07.2024
Калоян Соколов

Даниил Медведев прекъсна серията си от 5 поредни загуби срещу Яник Синер по най-сладкия възможен начин, надигравайки го в четвъртфиналната фаза на Уимбълдън с 3:2 сета. Руснакът беше много постоянен в играта си от първата до последната точка, докато енговият съперник имаше своите физически проблеми, от които Медведев признава, че се е опитал да се възползва, но също така призна как подобна ситуация може да се окаже нож с две остриета.

"Трудно е, защото в един момент усетих, че Яник не се движи особено добре и тогава искаш да изиграете възможно най-много продължителни разигравания, за да го накараш да страда на корта. В тенис смисъл, разбира се! Същевременно знаеш как той по някое време ще си каже, че ще започне да удря с всичка сила, защото не може да се движи по познатия начин. Видяхме как в третия сет се случи точно това и имах късмет, че успях да го спечеля.

Определено бих предпочел да не се беше стигало до подобна ситуация, но всичко е добре, когато завършва добре и съм щастлив. Знаех, че ще трябва да изиграя много тежък мач, ако искам да победя Яник. Той вече не е играч, когото можеш да надиграеш лесно. Наясно бях, че проблемите му в един момент могат да изчезнат и той отново да заиграе много добре, което и се случи в последните два сета.

Радвам се, че останах спокоен и запазих високото си ниво на игра. Смятам, че имаше страхотни точки и се получи чудесен мач. Щастлив съм от победата и най-вече от своята игра. За пръв път печеля два поредни мача на централния корт на Уимбълдън. Обикновено са между 0 и 1. Очаквам с нетърпение следващия си мач" - заяви бившият номер едно в интерюто си на корта.

Източник: Daily Express

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Медведев: Опитах се да накарам Синер да страда; обикновено не печеля мачове на този корт Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | интервюта | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook