Медведев отстрани Циципас след ново впечатляващо представяне

от в 14:06 на 18.04.2019
В
Даниил Медведев изнесе поредното си впечатляващо представяне в Монте Карло, като отстрани шестия поставен Стефанос Циципас след 6:2 1:6 6:4. На четвъртфинаите руснакът ще се изправи срещу първия поставен Новак Джокович или Тейлър Фриц.

Циципас откри мача с отразен брейкбол, а Медведев отговори с бързо подаване. Последва труден гейм, отишъл в сметката на руснака, като това дойде след красиво разиграване с няколко лоба, завършило с форхенд на Циципас в мрежата. По този начин Даниил реализира първия брейк в срещата, като неговия подем продължи, след като той освен че спечели своя сервис гейм, впоследствие успя и за втори пореден път да се добере до този на Стефанос, по този начин повеждайки с 4:1. Оттам нататък сетът се доиграваше, като без повече пробиви след два позитивни сервис гейма за всеки от тенистите, първата част отиде в сметката на Даниил.

През втория сет обаче ситуацията на корта беше коренно различна, след като Циципас вдигна рязко нивото на игра, с което и принуждаваше съперника си да греши значително повече. Гръка започна по повече от добър начин и след като си взе подаването успя да пробие в гейм с не малко грешки на Медведев. След натрупания аванс обаче Циципас не спря подема си и вкарвайки мощни бекхенди успя не само да вземе подаванията си, а дори и да реализира нов пробив. След мощен разстрел срещу привикания на мрежата Даниил, гръкът вече водеше с 5:0, а въпреки че не успя да затоври гейма с трети пореден брейк, то той стори това на свой сервис, като по този начин прати мача в решаваща част.



В третия сет пръв пробив реализира Циципас, който обаче допусна моментален рибрейк след няколко не добре подготвени излизания на мрежата. Впоследствие двамата тенисисти започнаха да печелят подаванията си без особени затруднения, като при 5:4 ръката на гръка изведнъж се скова и той изостана с 0:40, давайки три поредни мачбола на опонента си. Първият бе отразен след хубава комбинация от начален удар и завършващ форхенд, но при втория Циципас допусна разочароваща двойна грешка, като по този начин Медведев се класира на четвъртфиналите в Княжеството.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев отстрани Циципас след ново впечатляващо представяне В

Коментари





Следвайте ни в Facebook