Медведев подчини Джокович, за да се класира на полуфинал!

от в 23:17 на 18.11.2020
Марк Хаджижеков

Даниил Медведев постигна впечатляваща двусетова победа срещу световния номер едно Новак Джокович след крайното 6:3 6:3. Така четвъртият в света се класира за полуфиналите на Nitto ATP Finals 2020, придвижвайки се същевременно и към първото място в група ,,Токио 1970". Джокович, от своя страна, ще се изправи срещу Александър Зверев вдругиден в мач за класиране на полуфиналите на надпреварата. 

Двамата започнаха двубоя равностойно, движейки се гейм за гейм, като размените от дъното на корта притежаваха впечатляваща продължителност, а именно такава, каквато би се очаквало да ни предостави сблъсък между Джокович и Медведев. 

При 3:3 дойде ред на най-дългия гейм в мача, след като на сърбина му се наложи да спасява сервис гейма си многократно. Ноле също така пропусна и голям брой възможности за спечелване на подаването си, като в крайна сметка се стигна до пробив в полза на Медведев. 

Изведнъж импулса изцяло се пренесе на страната на четвъртия поставен, който сякаш просто не можеше да сбърка удар, докато Джокович скоропостижно се изчерпваше откъм идеи как да противодейства на опонента си. 

В крайна сметка Даниил се доближи на гейм от успеха в сета при 5:3, а след още един пробив на сметката си шампионът от Париж се доближи на една част от крайната победа. 

Световният номер едно продължи със слабите изяви и през втория сет, като Медведев се възползва от инерцията си, за да поведе набързо с 3:0 гейма. 

Последва краткотрайно ,,събуждане" на Джокович, който най-сетне успя да сложи край на серията на съперника от последователни спечелени геймове, но Медведев просто бе твърде уверен, когато заставаше на линията за начален удар, непозволявайки на съперника си дори да помечтае за завръщане в срещата. 

Така след три безоблачни сервис гейма Медведев се поздрави с успеха в двубоя. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев подчини Джокович, за да се класира на полуфинал! Марк Хаджижеков
Теми:  
даниил медведев | Лондон Мастърс | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook