Медведев постигна нов успех в Акапулко и е все по-близо до позицията на номер 1

от в 05:34 на 24.02.2022
Калоян Соколов

Даниил Медведев има реалните шансове да оглави световната ранглиста още в началото на другата седмица, а за целта трябва просто да достигне с един кръг по-напред от Новак Джокович, който също паралелно участва в друг турнир. Спечелването на титлата в Акапулко пък би било достатъчно за Медвдев да оглави световната ранглиста, абстрахирайки се изцяло от резултатите на настоящия водач в подреждането, като днес световният номер две направи нова уверена крачка към осъществяването на подобен сценарий. Московчанинът изигра почти безгрешен двубой, за да разгроми ветерана Пабло Андухар с 6:1 6:2 и така да се класира за четвъртфиналите в мексиканския град, където го очаква среща с японеца Йошихито Нишиока.

Медведев стартира вихрено, пробивайки още първото подаване на опонента в мача и впоследствие сам на свой ред трябваше да спасява точка за пробив, което съумя да стори и поведе на бърза ръка с 3:0. Последваха два поредни спечелени гейма на нула от страна на топ поставения, чиято серия най-после беше спряна след почивката и Андухар се записа в резултата, но нямаше сили за нещо повече и сетът скоропостижно отиде в сметката на фаворита.

Доминацията на шампиона от US Open продължи с пълна сила във втората част, където той печелеше цели 91 процента от точките си на първи начален удар и същевременно рядко си позволяваше да не вкара някой от ретурите си в очертанията на корта. Всичко това доведе до преднина от 4:0 в полза на руснака, която нямаше как да бъде наваксана и вторият в в света се поздрави с разгромна победа.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Медведев постигна нов успех в Акапулко и е все по-близо до позицията на номер 1 Калоян Соколов
Теми:  
atp | акапулко | даниил медведев | новак джокович | номер 1 | пабло андухар

Коментари





Следвайте ни в Facebook