Медведев постигна първа победа от март насам и продължава напред в Париж

от в 14:23 на 24.05.2022
Калоян Соколов

Даниил Медведев имаше честта да прекъсне серията от 86 поредни седмици на върха в световната ранглиста от страна на Новак Джокович. Руснакът обаче не се представи добре на Мастърсите в Северна Америка и бързо изгуби водачеството си в класацията на ATP, а след това бе принуден да се оперира от херния и отсъстваше за над един месец от ATP Тура. Руснакът се завърна по време на надпреварата в Женева, но всички знаем как шамота далеч не е любима настилка за световния номер две и той допусна загуба на старта от ветерана Ришар Гаске.

Изглежда, че все пак Медведев е съумял да навлезе в малко по-добра кондиция за началото на Ролан Гарос, защото днес изигра безупречен мач и с лекота надигра аржентинеца Факундо Багнис - 6:2 6:2 6:2. Така миналогодишният четвъртфиналист си гарантира двубой с клей специалиста Ласло Джере в следващия кръг на турнира.

Вторият поставен срещна известни проблеми в началните минути, тъй като левичарят играеше със сериозно количество топспин и нагледно показваше, че владее до съвършенство придвижването върху червените кортове. Постепенно руснакът започна да доминира в разиграванията от основната линия и неутрализираше перфектно всички съперникови атаки, за да спечели осем последователни геймове и да си гарантира аванс от сет и 4:0 гейма във втората част.

Правеше впечатление, че Багнис изобщо не беше излекувал травмата си, която го извади от участие в Женева и до голяма степен доиграваше срещата, за да може да прибере полагащата му се сума от наградния фонд. Това позволи на Медведев да проведе една лека тренировка в състезателни условия и съвсем скоро можеше да се поздрави с крайната победа в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев постигна първа победа от март насам и продължава напред в Париж Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | ролан гарос 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook