Медведев: Постигнах повече от това, за което бях мечтал

от в 09:54 на 28.08.2021
Диана Андреева

Даниил Медведев е един от фаворитите за титлата на предстоящия US Open 2021, а мотивацията на руснака е повече от голяма. Но той не си е поставил за цел да стане шампион, ами просто иска да се наслади на атмосферата в Ню Йорк, където ще има възможност и да се наслади на подкрепата на тенис феновете. Световният номер две няма търпение надпреварата да започне, а ето какво точно разказа в интервю часове преди началото на първия си мач: 

"Феновете имат много важна роля не само в тениса, а във всеки спорт. Нямаме търпение отново да видим хората по трибуните и да усетим подкрепата им. От началото на пандемията досега изиграхме доста турнири без публика, което не беше никак лесно за нас. Много по-забавно е зрителите да са близо до теб и да ги чуваш как крещят името ти, дори когато са настроени враждебно спрямо теб. Тогава можеш да се мотивираш и да си кажеш:„Хайде, можеш да ги победиш“. Сега отново ще имаме зрители по време на вечерните сесии и атмосферата ще е неповторима, сякаш сме на футболен мач. Ню Йорк през нощта е просто наелектризиращ.

Титлите от Големия шлем не са единствената ми цел. Да, бих искал някой ден да спечеля поне една, разбира се, но не чувствам разочарование от факта, че все още не съм го направил. Мога да застана тук и да кажа, че целта ми е да спечеля 30 „мейджър“ трофея и още 55 от Мастърс, но това е невъзможно. Основната ми цел е да бъда най-добрата версия на себе си както на корта, така и извън него. Непрестанно се влагам на сто процента и правя всичко възможно, за да печеля всеки мач. Това е този Даниил Медведев, който всички познават.

Постигнах повече от това, за което бях мечтал. Не ме разбирайте погрешно – искам да печеля още повече. Просто такъв ми е характерът. Най-важното нещо е, когато дойде време да окача ракетата, да мога да се погледна в огледалото и съвсем искрено да кажа, че съм оставил всичко от себе си на корта. Сега, когато погледна назад, осъзнавам, че съм постигнал невероятни неща. Изключително горд съм, че достигнах до мястото, на което съм в момента. Гледам смело напред и не съжалявам за нищо.", завърши Медведев. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Медведев: Постигнах повече от това, за което бях мечтал Диана Андреева
Теми:  
us open | даниил медведев

Коментари





Следвайте ни в Facebook