Медведев пречупи Фучович и е новият шампион в София!

от в 18:38 на 10.02.2019
В


Даниил Медведев е безспорният шампион в четвъртото издание на София Оупън! На финала на надпреварата третият поставен надделя над унгареца Мартон Фучович с 6:4 6:3, като в курса на целия мач руснакът водеше играта и често изглеждаше като непробиваема стена на корта. Това е четвърта АТР титла за Медведев, който загуби само сет в курса на седмицата, и бе безспорният доминатор във всичките си мачове в турнира.

Мачът започна с коварен сервис гейм за унгареца, който изостана с 15:40 в подаването си след серия от грешки. Тогава обаче Мартон направи няколко бързи комбинации от първи сервис и завършващ дланен удар, които му позволиха да обърне гейма и да поведе в резултата.

Медведев, от своя страна, не изпита такива затруднения и сравнително лесно изравни резултата. Съперникът му обаче отново трябваше да премине през тежък сервис гейм, в който нямаше брейкболи, но пък имаше няколко изравнявания. В крайна сметка след тежък ас по правата Фучович поведе с 2:1.

Руснакът отново изравни сравнително бързо, а 47-мият в света пак трябваше да спасява точка за пробив. Нова комбинация обаче от силен сервис и безпощаден форхенд заличиха тази възможност, а скоро Фучович поведе и с 3:2.

Този път и младокът трябваше да преминава през дюс, но унгарецът не достигна до нищо повече в този гейм на ретур, а в Тилдъновия гейм пък изостана с 0:40 . Този път стомната се счупи и третият поставен съумя да пробие в третия гейм, в който достигна до възможност за брейк, повеждайки с 4:3.



Последва обаче неочакван спад в нивото на игра на Медведев, който след няколко нетипични грешки изостана с 15:40. След светкавичен форхенд уинър по правата рибрейкът бе факт.

Настъпи все пак нова промяна на статуквото на корта, като Фучович изостана с 15:40. Уинър от драйв воле, както и нов печеливш удар от форхенд по правата обаче заличиха тези възможности. Последваха обаче две продължителни и тежки разигравания, в които руснакът просто отказваше да сгреши, като по този начин дочака две грешки на съперника.

Този път пробивът бе затвърден с уверен грйм на 15, с което Даниил поведе в сетовете.

Втората част започна с превъзходна размяна на удари от основната линия, като унгарецът натискаше възможно най-много всеки форхенд, а Медведев отново изглеждаше като непробиваема стена, връщаща всичко. Най-някрая Фучович успя да изстиска грешка на опонента си, което му даде и криле до края на гейма, който в крайна сметка бе спечелен на нула.

Последвалият гейм започна с пета поредна точка на сметката на унгареца за сета, но това не разстрои Даниил, който след нови стабилни отигравания изравни геймовете.

Руснакът отново заигра безгрешно и за сетен път достигна до брейкболи на сервис на противника. Този път връщане за Мартон нямаше, който още при 15:40 предаде подаването си, с което Медведев поведе с 2:1 гейма.



Ново безметежно подаване на руснака означаваше 3:1. Фучович все пак се постара да остане близко в резултата и след сервис гейм, в който пое някои смели решения, които се оказаха и правилни, той намали пасива си само на един гейм.

Медведев поведе в следващия си сервис гейм с 30:0, но феноменален форхенд уинър, както и бекхенд, който предизвика грешка на руснака, доведоха резултата до 30:30. Скоро Фучович достигна до точка за връщане на пробива, но комбинация от силен сервис и завършващ форхенд заличиха тази възможност. Унгарецът имаше и втори рибрейкбол, от който също не се възползва, а след два ловки начални удара Даниил отново спечели подаването си и се откъсна с два гейма от съперника.

Фучович все пак взе рутинен гейм, но това бе всичко, до което унгарецът се добра в този мач, защото руснакът скоро увеличи преднината си с 5:3 и скоро проби отново, с което спечели и срещата, а с това и турнира!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев пречупи Фучович и е новият шампион в София! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook