Медведев пречупи съпротивата на Ербер и вдигна 10-та титла в кариерата си!

от в 17:00 на 14.03.2021
Калоян Соколов

Даниил Медведев спечели своята 10-та титла в професионалата си кариера, триумфирайки на надпреварата в Марсилия! Шампионът от ATP Cup срещна много достойна съпротива от страна на Пиер-Юг Ербер, чийто изяви в хода на седмицата бяха повече от забележителни, само че не стигнаха за поднасянето на сензация срещу водача в схемата и по този начин Медведев надделя с 6:4 6:7(4) 6:4.

Руснакът сервираше отлично в началните минути и печеше с лекота подаванията си, докато редовно затрудняваше Ербер, който постоянно налиташе на мрежата, но поставеният под номер 1 показваше отлична техника при минаващите удари и реализра пробив в петия гейм на срещата. Местният състезател обаче веднага стабилизира своето представяне, като започна да се задържа на основната линия и печелеше голяма част от продължителните размени, а това му помогна да възстанови паритета при 3:3. Радостта на французина се оказа кратка, защото Медведев мигновено повиши нивото си и не остави никакви шансове на своя опонент до края на частта, доближавайки се максимално до титлата.

Очакванията към втория сет сякаш бяха световният номер три бързо да довърши започнатото, ала непоставеният тенисист започна да използва отлично началния си удар и същевременно сменяше темпото с изненадващи къси топки, които често изненадваха съперника му. Руснакът започна да показва първи знаци на раздразнение, което бе добре дошло за Ербер и именно той изглеждаше по-добър в хода на частта, която трябваше да се реши от тайбрек.

В него аутсайдерът потегли с ранен минипробив, но нещата бързо се обърнаха и финалистът от Мелбърн вече се виждаше победител, повеждайки с 4:2 точки. Случаят обаяе далеч не беше такъв, тъй като французинът изригна с печеливш ретур, а впоследствие пласира два невероятни втори сервиса, за да поведе на свой ред с 5:4. Медведев пък допусна последователни нехарактерни за него пропуски, които вкараха мача в трети сет.

Там драмата също не липсваше, като играчите вървяха напълно равностойно и всеки от тях извличаше огромни дивиденти от подаванията си. Все пак предимството на топ поставения да започне с начален удар повлия на противника му, когато вече психологията на двубоя бе тази, която имаше далеч по-голяма тежест от спортно-техническите качества и той се пропука в десетия гейм, с което Даниил Медведев можеше да вдигне дебютната си купа на сингъл за 2021-а година!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев пречупи съпротивата на Ербер и вдигна 10-та титла в кариерата си! Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | марсилия | Обзори | пиер-юг ербер

Коментари





Следвайте ни в Facebook