Медведев пречупи Зверев в близо тричасово шоу и вече докосва полуфиналите в Торино

от в 17:43 на 16.11.2021
Диана Андреева

Даниил Медведев оглави Червената група на Nitto ATP Finals 2021! Това стана факт, тъй като руснакът надигра своя колега и приятел Александър Зверев в един повече от оспорван двубой, завършил при резултат 6:3 6:7(3) 7:6(8). В първия мач от програмата за деня в Торино двамата състезатели предоставиха възможност на зрителите да станат свидетели на един наистина качествен мач, който намери своя край след над два часа и половина игра. 

Още от откриващите минути на срещата си пролича, че ни предстои оспорван сблъсък. От самото начало станахме свидетели на възможности за пробив, като и двамата състезатели преминаваха трудно през собствените си подавания. Медведев обаче се оказа по-настоятелен на ретур и успя да излезе напред в резултата за 3:0. 

Впоследствие двамата тенисисти започнаха да впечатляват с непоколебимата си игра на начален удар. Продължителните размени от дъното на корта също не отсътхваха, но в тях ясно си проличаваше доминацията на Медведев, който бе напълно безпогрешен и нито за момент не се съмняваше във възможностите си. Руснакът съумя да удържи на натиска, който неговият опонент му оказваше и не допусна авансът му да бъде заличен, откривайки общия резултат на сметката си. 

Във втория сет интригата отново не отсъстваше. Медведев започна много настоятелно и постави своя противник под напрежение още в откриващия гейм, но до пробив така и не се стигна. От там насетне силите на корта се уравновесиха и последваха рутинни геймове, закономерно довели до тайбрек. 

Световният номер две пръв успя да реализира мини пробив, но отговорът на Зверев не закъсня и германецът не само, че успя да възвърне паритета в точките, но и също така удвои преднината си. Последваха минути, изцяло доминирани от страна на златния медалист от Олимпийските игри в Токио и без никакви колебания той прибави сета на сметката си, затваряйки решаващия дълъг гейм при резултат 7:3 в своя полза. 

Решаващият сет бе повече от интригуващ, като двамата тенисисти бяха намерили своя ритъм и показваха най-добрата си възможна игра. Ситуцаията на корта бе отново доминирана от сервиращите, които не изпитваха никакви затруднения да преминават през собствените си подавания. Подобно на миналата част, до пробив така и не се стигна, което означаваше, че тайбрек щеше да отреди шампиона в този двубой. 

Зверев пръв излезе напред в резултата и бе по-близо до победата, ала авансът от 4:2 се оказа недостатъчно голям и след като германецът допусна необяснима неточност, дошла в най-неподходящия възможен момент за него, паритетът в точките бе възвърнат. От там насетне случващото се на корта се разви под диктовката на световния номер две, който сложи край на решаващия дълъг гейм при резултат 8:6 в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев пречупи Зверев в близо тричасово шоу и вече докосва полуфиналите в Торино Диана Андреева
Теми:  
nitto atp finals | nitto atp finals turin | александър зверев | даниил медведев | зверев | медведев | финали торино

Коментари





Следвайте ни в Facebook