Медведев прегази Монфис и ще спори с Фучович за трофея на Sofia Open

от в 19:19 на 09.02.2019
Калоян Пламенов

Даниил Медведев ще се изправи срещу Мартон Фучович в битка за трофея на Sofia Open. Руснакът е вторият финалист в надпреварата, след като победи изненадващо лесно Гаел Монфис във втория 1/2-финал за деня след 6:2, 6:4.
с
Това бе и първи мач между двамата тенисисти в тура, а руснакът стигна до два пробива в първия и два пробива във втория сет. Във втория сет имаше леко пробуждане от французина, който върна един от пробивите, но силите не му стигнаха за нищо повече. 

До момента Фучович и Медведев са се изправяли един срещу друг само веднъж и тогава победата отиде в полза на руския тенисист. Единствената им среща е от "Мастърс" турнира в Монте Карло през миналата година, когато младокът стигна до успеха след 6:7(4), 6:2, 7:5.

Към днешна дата Медведев е близо до топ 10 в световната ранглиста и има на сметката си 3 спечелени титли, които са от миналата година. Той триумфира в Токио, Уинстън-Салем и Сидни, а неговият противник има само една спечелена титла през кариерата си. Тя е от турнира в Женева през миналата година.

Утрешният финален мач е прекрасен шанс и за двамата да започнат новата година с трофей, а при всички положения фаворит в сблъсъка ще бъде Медведев. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев прегази Монфис и ще спори с Фучович за трофея на Sofia Open Калоян Пламенов
Теми:  
sofia open новини | гаел монфис | даниил медведев | тенис турнир в софия

Коментари





Следвайте ни в Facebook