Медведев продължава без загубен сет и крачи уверено към заключителната фаза на US Open!

от в 22:59 на 05.09.2021
Диана Андреева

Даниил Медведев намери място в 1/4-финалната фаза на US Open 2021! Руснакът не допусна дори за момент неговият противник - Дан Еванс, да се почувства близо до успеха и след категоричното 6:3 6:4 6:4 в последователни сетове се класира напред в последния за годината турнир от Големия шлем. Там Медведев очаква изненадата на надпреварата Ботик Ван Де Зандшулп, който изхвърли двама поставени състезатели - Каспър Рууд и Диего Шварцман, за да достигне именно до този кръг на събитието в Ню Йорк.

До момента Медведев няма нито един загубен сет от началото на турнира. Руснакът придобива все по-голяма доза самочувствие с всяка нова победа, която записва пред погледа на публиката в Ню Йорк, а постепенно той се приближава до заключителните фази от надпреварата. Условията на игра през днешния ден бяха неприятни и за двамата тенисисти на корта. Дъждовното време принуди организаторите да затворят покрива на съоръжението, а с това допълнително повлияха на мача, но позволиха на феновете по трибуните да останат на игрището, за да проследят развоя на втория от програмата 1/8-финал при мъжете.

Рутинният успех на Медведев дойде без да му се налага да се справя с каквито и да било затруднения. Даниил изпълняваше стабилно начален удар, което в комбинация с мощни отигрвания, пласирани перфектно по корта, му позволяваше безпроблемно да контролира темпото на Артър Аш Стейдиъм. Еванс от своя страна далеч не излъчваше увереността, която бе водеща в изказванията му пред медиите през последните няколко дни. Световният номер 27 бе дал заявка, че срещата ще бъде запомнена от почитателите на спорта, ала качествените и продължителни разигравания отсъстваха, защото Медведев бе наистина безкомпромисен и реализираше уинър след уинър. 

Все пак напрегнати моменти не липсваха. Интригата се зароди поради доста необичайно оплакване от страна на Медведев. Руснакът бе недоволен, че има право да си избере измежду "едва четири топки" с коя по-точно да изпълни началния си удар. Съдийката на стола обаче подходи с усимвка към ситуацията и увери световният номер две, че за да изпълни сервис се нуждае само от две топки. Макар и недоволен, Даниил не повдигна повече въпроса и в крайна сметка спечели мача.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Медведев продължава без загубен сет и крачи уверено към заключителната фаза на US Open! Диана Андреева
Теми:  
us open | ботик ван де зандшулп | дан еванс | даниил медведев

Коментари





Следвайте ни в Facebook