Медведев разгроми Зверев, за да се превърне в първия играч освен ,,Голямата четворка", спечелил две ,,Мастърс" титли в един сезон!

от в 13:06 на 13.10.2019
В
Даниил Медведев бе определен от Александър Зверев преди финалния им сблъсък като ,,може би най-добрия играч в света в момента" и днес руснакът напълно защити тази теза на опонента си, разгромявайки го на финала на Мастърса в Шанхай. Даниил отпусна едва пет гейма на Зверев, за да запише и първия си успех срещу този опонент. По-важното за Медведев обаче е, че той спечели своя втори Мастърс трофей за сезона, с което ,,Мечката" стана вторият играч извън ,,Голямата четворка", спечелил два трофея от тази елитна категория в рамките на една година. Добрите новини за Даниил не свършват тук, защото с титлата си от тази седмица той ще измести Роджър Федерер от третото място в годишната ранглиста!

https://twitter.com/TennisTV/status/1183321458455597056?s=20

Саша започна мача леко разсеян и често германецът допускаше грешки, което допринесе сериозно за последвалия аванс на Медведев от 3:0 гейма. Все пак Зверев ,,се посъбуди" и достигна до паритет, след като заигра значително по-смело и ударите му придобиха повече острота.

https://twitter.com/doublefault28/status/1183314496925896705?s=20

Така силите се изравниха и изглеждаше, че двубоят ще се превърне в изключително оспорвана битка, но сервирайки за оставане в първия сет при 5:4, Зверев напомни за ахилесовата си пета, а именно двойите грешки, и след две поредни такива немецът безславно предаде откриващата част.

Изображение

Впоследствие Медведев, както винаги, заигра още по-добре, след като поведе в отделните части на мача, докато Зверев срещаше страхотни трудности дори в спечелването на точки, а мощният начален удар на Саша биваше хладнокръвно неутрализиран от класните ретури на руснака.

https://twitter.com/atptour/status/1183320027304529922?s=20

Така Даниил набързо дръпна с преднина от 5:0 гейма, като Зверев все пак спечели ,,гейма на честта", но съперникът му не му позволи да направи нищо повече в този мач и скоропостижно третият поставен спечели следващия си сервис гейм, за да триумфира в Шанхай!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев разгроми Зверев, за да се превърне в първия играч освен ,,Голямата четворка", спечелил две ,,Мастърс" титли в един сезон! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook