Медведев разкри какъв е бил ключът към успеха му в двубоя срещу Григор Димитров

от в 22:09 на 19.08.2021
Мирела Николова

За наше съжаление, участието на Григор Димитров на Мастърса в Синсинати приключи след двусетова загуба от Даниил Медведев в осминафиналната фаза на надпреварата. Най-добрият ни тенисист показа страхотен тенис през последните няколко дни, като днес също видяхме някои спиращи дъха отигравания от негова страна, но това далеч не бе достатъчно срещу изключително стабилно играещия руснак. 

В интервю за Tennis Channel след двубоя световният №2 разкри каква е била тактиката му в днешната среща, а именно да държи топката, колкото се може, по-дълго в корта, както и да насочва ударите си към откровено по-слабия удар на Димитров - бекхенда.

"Беше забавен мач, доста приятен за гледане същевременно, тъй като имаше множество красиви отигравания, повече от негова страна. За мен е удоволствие, че спечелих подобен двубой. Димитров се движи невероятно по корта и срещу него е трудно да спечелиш с кратки разигравания. Тактиката ми беше да го накарам да разиграваме дълго, поставяйки го под напрежение през цялото време, тъй като той не харесва това особено когато перманентно изпращаш топката в бекхенд половината му. Имаше много интересни разигравания и тактически моменти, затова се радвам, че спечелих", сподели Медведев.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Медведев разкри какъв е бил ключът към успеха му в двубоя срещу Григор Димитров Мирела Николова
Теми:  
atp | григор димитров | даниил медведев | интервю | любопитно | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook