Медведев с ранна загуба; Фучович изхвърли Гофен

от в 15:54 на 07.05.2019
В
Финалистът от Барселона и полуфиналист от Монте Карло напусна надпреварата в Мадрид още в дебютния си мач. Даниил Медведев отстъпи на Гудо Пея с 6:2 1:6 6:3 за едва един час и 44 минути.

През първата част Даниил започна по-добре и дори можеше да дръпне с ранен пробив, но на брейкбола хубаво демиволе на Пея му попречи да успее. Това беше и последната възможност за руснака за пробив през този сет, а след сериозно количество грешки от неговата ракета и стабилна игра на съперника му, Даниил загуби два от своите следващи сервис геймове и нито веднъж не взето подаване на съперника си, отстъпвайки с 2:6.



През втория сет ситуацията на корта коренно се промени, а категоричен Медведев след 1:1 рядко даваше шансове на съперника си да показва играта от първата част, често карайки го да греши, а по този начин и след безпроблемни свои подавания и активна игра в тези на съперника му, прати мача в трети сет след 6:1.

През третата част отново по-активен се оказа Гидо, който след като спаси брейкбол след страхотен начален удар в петия гейм, реализира мигновен пробив, който се оказа и решаващ, защото без проблеми Пея спечели своите два следващи сервис гейма, за да може в крайна сметка да отстрани 14-тия в света Медведев.



Мартон Фучович записа чиста победа над Давид Гофен след 6:4 7:5 за един час и 41 минути. Унгарецът игра изключително стабилно, а след забележителн обрат в първия сет от 0:4, той наниза цели седем гейма, за да дръпне със сет и 1:0. Впоследствие въпреки че си размениха по един брейк до 5:5 във втората част, ситуацията на корта беше доста равностойна, но Мартон отново вдигна оборотите и в крайна сметка взе решаващ брейк при 6:5, а по този начин затвори и срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев с ранна загуба; Фучович изхвърли Гофен В

Коментари





Следвайте ни в Facebook