Медведев със солиден успех срещу великана на съвременния тенис

от в 17:58 на 04.06.2021
Ради Тодоров

Руснакът и втори в световната ранглиста Даниил Медведев не изпита затруднения е лесно пречупи коравия американец Рейли Опелка с 3:0 сета, в отделните части 6:4 6:2 6:4. Следващият съперник на руснака ще бъде определен в мача между Маркус Хирон и Кристиан Гарин.  

Още в началните минути на двубоя двамата започнаха да притискат съперника си на посрещане. В четвъртия гейм на срещата логичното се случи и американецът достигна до пробив при четвъртия си брейкбол в гейма и поведе с 3:1 гейма. Медведев реагира на предизвикателството още в следващото подаване на неговия съперник и реализира рибрейк, а след това и комфортно достигна до изравняване на геймовете при 3:3. Разклатеният Опелка не намираше правилните решения и допусна втори пробив, който се оказа и решаващ в сета, тъй като Медведев бе безпощаден на сервис и след 34 минути игра затвори частта с 6:4 гейма. 

  Световният номер 2 пренесе добрата си игра и в началото на втория сет, като още в откриващия гейм стигна до пробив и то на 0. Последва бързо затвърждаване на пробива, а след това и до втори пробив за Медведев, който трябваше много да се потруди, но при шестата си точка за пробив в третия гейм съумя да го спечели. Отново сервисът на Медведев работеше безотказно и резултатът набъбна на 4:0. До края на сета и двамата тенисисти печелеха лесно подаванията си и по този начин с 2 пробива Медведев спечели и втората част с 6:2. 

Картината в третия сет не бе по-различна от случилото се в първите 2 сета. Още в третия гейм Медведев достигна до 2 точки за пробив, реализира втората и последва лесно затвърждаване на пробива. Последва период, в който и двамата тенисисти печелеха собствените си сервис геймове. По този начин руският тенисист стигна безпроблемно до крайния успех и затвори срещата при 6:4 в третия сет. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Медведев със солиден успех срещу великана на съвременния тенис Ради Тодоров
Теми:  
ROLAND GARROS | даниил медведев | райли опелка | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook