Медведев се класира на финал във Вашингтон след рутинен успех срещу Гойовчик

от в 05:39 на 04.08.2019
В
Даниил Медведев проведе почти перфектен мач, за да надделее рутинно над ,,щастливия губещ" Петер Гойовчик след 6:2 6:2 за едва 55 минути игра. По този начин руснакът се класира за четвъртия си финал през този сезон, като той вече има и една титла зад гърба си от надпреварата в София. В заключителния двубой в американската столица Даниил ще се изправи срещу Ник Кирьос, който по-рано днес отстрани първия поставен - Стефанос Циципас, в крайно интригуващ тенис спектакъл.

Гойовчик започна двубоя не по най-добрия начин, а именно - с инкасиран пробив, но Медведев побърза да върне услугата на опонента си, допускайки моментален рибрейк. Тогава за известно време сервиращите надделяваха в подаванията си, но при 2:2 изведнъж Гойовчик започна да допуска сериозно количество грешки, като това състояние в играта му се задържа до самия край на откриващия сет, в който германецът не успя да се отчете с повече геймове на сметката си.

Изображение

Неспокойната игра на ,,щастливия губещ" оказа своето влияние и през втората част, като отново решителният пробив дойде при 2:2 след нова поредица от неточности от ракетата на Гойовчик, който просто не знаеше какво да направи срещу ,,стената" отсреща. Сценарият се повтори, тъй като Медведев спечели нов гейм при посрещане за 5:2, а след поредното безметежно подаване руснакът се класира на финала във Вашингтон!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев се класира на финал във Вашингтон след рутинен успех срещу Гойовчик В

Коментари





Следвайте ни в Facebook