Медведев се поздрави с категорична победа на връх рождения си ден

от в 14:30 на 11.02.2021
Петър Томов

Световният №4 Даниил Медведев увеличи победната си серия на 16 поредни победи, след като записа убедителен успех с 6:2, 7:5, 6:1 над Роберто Карбайес Баена във втория кръг на Аустрелиън Оупън. Първата ракета на Русия, който днес навършва 25 години, не изпусна контрола в мача в нито един момент и не позволи на 99-тия в света испанец да има каквито и да е шансове за краен успех. 

Московчанинът имаше проблеми със своя начален удар в първата част и това позволи на Баена да пробие подаването му в 3-тия гейм. Последва светкавичен рибрейк от страна на Медведев, а с още два пробива по-късно в сета първата част отиде в сметката на шампиона от ATP Cup. 

Във втория сет Медведев продължи със стопроцентовата си ефективност при точки за пробив и успя да спечели подаването на испанеца в 4-тия гейм. Карбайес Баена успя да върне брейка в 7-мия гейм, а в последвалия 8-ми гейм успя да го затвърди и по този начин възстанови паритета. Нещата сякаш отиваха към тайбрек, когато в 12-тия гейм Даниил поведе с 40-0 при сервис на противника. Още първият сетбол бе успешно реализиран от руснака, с което той затвори втората част със 7:5.

Медведев започна третия сет изключително категорично, записвайки серия от 4 поредни гейма, след коята поведе с 5:1. Даниил сложи точка на спора след сервис гейм на нула, а в третия кръг от надпреварата 25-годишният руснак ще се изправи срещу 28-мия поставен в схемата Филип Крайнович. 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Медведев се поздрави с категорична победа на връх рождения си ден Петър Томов
Теми:  
Аустрелиън Оупън | даниил медведев | роберто карбайес баена

Коментари





Следвайте ни в Facebook