Медведев се поздрави с първата си победа над Надал и ще спори с Тийм за трофея!

от в 01:54 на 22.11.2020
Марк Хаджижеков

Даниил Медведев трябваше да сътворява същински ,,чудеса от храброст", за да успее да спечели първия си мач в съперничеството си срещу Рафаел Надал. Испанецът дори сервираше за двусетова победа, но в крайна сметка непримиримият руснак се наложи след 3:6 7:6(4) 6:3, за да се класира за финала на Nitto ATP Finals 2020. Там Даниил ще се изправи срещу Доминик Тийм. 

Мачът започна на крайно високи обороти, като двамата тенисисти се бореха за всяка точка още от първите минути на срещата. Съответно и разиграванията бяха от най-висок клас, като Медведев все пак беше този, вземащ подаванията си значително по-лесно. 

Надал, от своя страна, трябваше да се труди невероятно много за всеки свой сервис гейм, като в крайна сметка ,,Матадора" успя да ,,обере гроздовете на труда си", след като при 4:3 в негова полза Медведев изведнъж допусна спад, изоставайки с 0:40 на сервис. 

Последва нова точка в актива на Рафа, който след няколко минути вече бе на сет от класиране на финал. 

Вторият сет пък се разви изключително фрагментарно, след като първи Медведев реализира брейк, за да поведе с 3:1, но скоро Надал не само че достигна до паритет, ами успя да пробие и още веднъж опонента си, за да привлече изцяло импулса на своя страна. 

Така се стигна до 5:4 и сервис за спечелване на мача, но изведнъж, бидейки притиснат до стената, Медведев съумя да покаже най-силната си версия, пробивайки на нула, за да се завърне с пълна сила в двубоя. 

В крайна сметка се стигна до тайбрек, в която мотивацията на руснака просто не му позволяваше да се оказва изоставащ в точките. В крайна сметка световният номер четири съумя да пласира няколко изумителни удара, за да извоюва дългия гейм и да вкара мача в решителна част. 

В нея Медведев видимо се чувстваше значително по-уверен, докато испанецът започваше да допуска все повече пропуски, неприсъщи за него. В ,,Тилдъновия гейм" шампионът от Париж се добра до брейкбол, а след безкомпромисна офанзива към мрежата Медведев вече се откъсна и пробив аванс. 

Последва безоблачно затвърждаване за Даниил, който, подобно на миналогодишния мач между двамата, достигна и до мачбол при посрещане. Този път обаче руснакът не се поколеба и след грешка от ракетата на Надал Медведев се превърна във втория финалист в Лондон. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев се поздрави с първата си победа над Надал и ще спори с Тийм за трофея! Марк Хаджижеков
Теми:  
даниил медведев | Лондон Мастърс | Обзори | рафаел надал | финален турнир

Коментари





Следвайте ни в Facebook