Медведев се справи с Хаасе в дебюта си на турнира в София

от в 17:50 на 07.02.2019
В


Даниил Медведев излезе за пръв път на корта в София и имаше тежко начало в срещата си срещу Робин Хаасе, но въпреки това се поздрави с успех след 5:7 6:2 6:2

Мачът започна с безметежни подавания за двамата, а никой не можеше да вземе повече от две точки на ретур до 3:3.

В седмият гейм руснакът проби на нула, като брейкът бе подпечатан след удар с рамката на ракетата от Хаасе.

Холандецът обаче не се отказа и започна да редува слайсове с плоски и дълбоки удари, а Медведев буквално не знаеше какво да очаква от съперника си и започна да изпитва сериозни проблеми в разиграванията, което доведе до спечелването на четири от следващите пет гейма в полза на холандеца, който вече водеше със сет, а Медведев в изблик на ярост, удари неколкократно ракетата си в корта.

Даниил все пак се събра и направи брейк в началото на сета, а играта му стана значително по-остра.

Младокът дори надгради преднината си и реализира втори пробив, който му беше напълно достатъчен, за да вкара сблъсъка в трети сет.

Руснакът започна добре и в решителната част, като поредица от грешки на Хаасе му позволиха да вземе пидаването му и макар Робин да стана по-активен и да атакуваше редовно межата, Медведев бе винаги един ход по-напред от съперника си.

По подобие на миналия сет Даниил реши до голяма степен изхода на двубоя с втори пробив за 5:2, а впоследствие с уверено подаване завършило с ас, руснакът сложи точка на спора и така утре в спор за място на полуфиналите ще срещне Мартин Клижан.

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев се справи с Хаасе в дебюта си на турнира в София В

Коментари





Следвайте ни в Facebook