Медведев: Ще продължа да преследвам Джокович, защото искам да бъда номер едно

от в 16:08 на 24.10.2021
Диана Андреева

Даниил Медведев триумфира за първи път в своята кариера на турнир от Големия шлем през този сезон. Руснакът изигра една наистина успешна година и вече е готов да направи равносметка за случилото се през 2021. Ето каква е тя: 

"Единствената причина да не играя в Москва е преумората. Почувствах болки по време на турнира в Индиън Уелс. Не е сериозна травма, но и не искам да задълбочавам по този въпрос, това е лично. След Олимпийските игри веднага отлетях за САЩ. Не се бях прибирал у дома в продължение на два месеца и половина. Подобни неща винаги оказват влияние. Имах нужда от допълнителна почивка. С моя екип преценихме, че така ще е най-добре за мен.

Да стана номер едно в света все още е една от основните ми цели. Новак не игра на няколко Мастърс надпревари тази година, но в същото време спечели три турнира от Големия шлем и достигна до финала на четвъртия, така че е напълно логично да завърши годината като лидер. Ако успея да го настигна тази година – чудесно. Ако ли не – ще продължа да го преследвам и през следващия сезон." - завърши Медведев.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев: Ще продължа да преследвам Джокович, защото искам да бъда номер едно Диана Андреева
Теми:  
даниил медведев | джокович | медведев | новак джокович | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook