Медведев след отпадането на Ролан Гарос: Винаги съм щастлив, когато клей сезонът приключи

от в 02:49 на 31.05.2023
Калоян Соколов

Голямата сензация в третия ден на Ролан Гарос беше свързана с отпадането на Даниил Медведев. Шампионът от Рим се срещна на старта с бразилския квалификант Тиаго Сейбот Вилд, чийто агресивен тенис напълно обезоръжи световния номер две и в крайна сметка южноамериканецът триумфира в петсетова драма, за да постигне най-голямата победа в своята кариера досега. Медведев пък отново демонстрира страхотното си чувство за хумор по време на последвалата си пресконференция, в която ясно даде да се разбере колко е щастлив от това, че няма повече да играе на клей до края на годината.

"Беше много тежък мач. Мисля си, че не играх толкова зле, а просто съперникът ми беше наистина много добър. Ако продължи по същия начин, то със сигурност в края на годината ще бъде в топ 30 на света. Надявам се наистина той да се представи по идентичен начин в следващия кръг, защото в противен случай бих останал разочарован и вероятно ще се запитам защо трябваше точно днес да покаже този тенис срещу мен.

Комбинацията между силния вятър и тежките топки е наистина трудна за контролиране. Условията са подходящи за играчи, които могат да ускоряват топката само с едно движение на китката, а днес се изправих точно срещу такъв тенисист и затова той контролираше почти всяко едно разиграване, докато аз страдах на корта и закономерно допуснах поражение.

Със сигурност съм разочарован от отпадането, но не виждам какво толкова грешно направих в хода мача. Да, може би допуснах твърде висок брой двойни грешки, но това беше напълно оправдано, имайки предвид наличието на подобен вятър. Наистина не знам какво можех да направя по-добре през днешния ден и съм щастлив, че мисля по този начин, защото така ще си помогна да се пренастроя много по-бързо за следващите турнири.

Винаги съм щастлив, когато клей сезонът приключи. Сега отново съм щастлив. Няма значение кога точно съм отпаднал в Париж, защото впоследствие се радвам еднакво силно, че няма да ми се налага да играя на повече състезания на червени кортове. Днес цялата ми устата беше пълна с клей още след третия гейм. Може би някои хора обичат да ядат клей, но аз не съм сред тях. Сега възнамерявам да оползотворя следващите си дни с качествена почивка и съм щастлив да премина към следващите си тенис предизвикателства, макар че ми се искаше да остана за повече време в Париж" - признава световният две при мъжете.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев след отпадането на Ролан Гарос: Винаги съм щастлив, когато клей сезонът приключи Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | интервюта | Пресконференции | ролан гарос | тиаго сейбот вилд

Коментари





Следвайте ни в Facebook