Медведев след отпадането в Торино: Синер е на гребена на вълната; почти не пропуска топка

от в 21:00 на 18.11.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев доскоро се явяваше като същински тенис кошмар за Яник Синер, като беше побеждавал италианеца във всяка една от 6-те им срещи. Всичко това се промени преди малко повече от месец, когато 21-годишният играч надви Медведев на финала в Пекин, а впоследствие го стори и в спора за трофея във Виена.

Днес пък Синер оформи своя своеобразен "хеттрик" над руснака, след като го надви в 3-сетова 1/2-финална битка и така утре ще има възможност да завоюва купата от ATP финалите. Самият бивш номер едно демонстрира изключително уважение към своя опонент в последвалата си пресконференция и отчете неговия страхотен прогрес в хода на годината:

"Синер е не гребена на вълната в момента и това се вижда с просто око. Днес той почти не пропускаше топка. Способен е да се движи отлично по корта, притежава добри волета, подобрил е значително своя сервис и чувстваш, че веднага ще бъдеш наказан от него, ако му дадеш лесна топка.

Нека видим какво ще се случи във финала. Първо ни предстои един фантастичен 1/2-финал между Карлос и Новак, а финалът ще бъде също толкова зрелищен.

Що се отнася до мача, то Яник беше малко по-добър от мен в първия сет. Аз допуснах пробив от 40:0 в своя полза и имах брейкбол в самото начало, но чувствах как Синер е с една идея по-добър ритъм в ударите си и заслужено спечели частта.

Много съм щастлив и горд с представянето си във втория сет. Играх наистина много добре и заслужено спечелих тайбрека. Бях агресивен, защото само така можеш да имаш шанс за успех на толкова бърз корт като този в Торино.

Сервисът ме подведе сериозно в третия сет. Вероятно по-точно би било да се каже, че аз подведох сервиса си в решителните моменти. Това е и причината да загубя с 1:6. Усещах как не сервирам достатъчно добре и логично бях пробит на два пъти. Това беше нещо, което трябваше да направя по-добре, само че вече изпитвах много сериозна умора и мога единствено да поздравя Яник за победата" - завърши изказването на московчанина пред медиите.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Медведев след отпадането в Торино: Синер е на гребена на вълната; почти не пропуска топка Калоян Соколов
Теми:  
atp | nito atp finals | даниил медведев | интервюта | торино | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook