Медведев след победата: Ще очаквам Джокович да ме покани на вечеря

от в 13:06 на 29.11.2021
Мирела Николова

Вчерашният ден бе наситен с тенис емоции, тъй като бе и последният, в който се провеждаха двубои от груповата фаза на Финалите на Купа "Дейвис", а това означаваше и множество вероятности за това кои отбори ще продължат напред в турнира. Голямата битка бе между Русия, Испания и Сърбия, като съдбата на сърбите бе изцяло в ръцете на Медведев и компания, защото западните ни съседи можеха да се класират за четвъртфиналите единствено ако Андрей Рубльов и Аслан Карацев победят испанския тандем в последната среща от програмата. Те успяха да осъществят обрат на двойки и така да подсигурят мястото на Сърбия във финалната осмица.

След сблъсъка първата ракета на Русия - Даниил Медведев, не пропусна да се пошегува със ситуацията и заяви, че ще очаква световният №1 и негов добър приятел - Новак Джокович, да го почерпи в знак на благодарност за днешния успех на руснаците:

"Новак ще трябва да ме покани на вечеря някой ден, за да ми се отблагодари за днес. Беше забавно, защото по време на двубоя на двойки някои представители на състава на Сърбия, няма да посочвам конкретни имена, ни изпращаха значителен брой съобщения, с които ни насърчаваха да победим. Този формат на надпреварата благоприятства за появата на подобни любопитни ситуации, но фокусът ни беше само върху победата, а не на кого можем да направим услуга и кого можем да лишим от по-нататъшно участие", заяви тазгодишният шампион от US Open.

Източник: Punto De Break

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев след победата: Ще очаквам Джокович да ме покани на вечеря Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | интервю | купа дейвис | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook