Медведев след първата си победа като №1: Вдъхновението ми идва от Голямата тройка

от в 12:12 на 13.03.2022
Диана Андреева

В първия си турнир като световен №1 Даниил Медведев откри кампанията си с рутинна победа над Томас Мачах. Руснакът не срещна сериозни затруднения и уверено потегли към следващия етап на BNP Paribas Open 2022, където му предстои среща с Гаел Монфис. В интервюто си след края на вчерашния двубой Медведев коментира нагласата си към позицията на върха на класацията и сподели плановете си за в бъдеще: 

"Със сигурност най-хубавото ми качество е желанието ми да се подобрявам ежедневно. Стремя се винаги да работя върху слабостите си, защото само така мога да бъда удовлетворен от тениса си. Тази нагласа към спорта е вдъхновена от Голямата тройка - именно това ги е извело да славата и успехите, с които са познати на света. 

През последните години изчистих играта си от грешки и показах постоянство в тренировките, а това видимо се отрази на резултатите ми и ме изведе до върха на подреждането. Вярвам, че винаги има как да бъда по-убедителен в изявите си, затова тепърва предстои да подобрявам всеки елемент от тениса си." - завърши Медведев.

Източник: Tennis Head


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев след първата си победа като №1: Вдъхновението ми идва от Голямата тройка Диана Андреева
Теми:  
даниил медведев | индиън уелс | медведев | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook