Медведев след титлата в Рим: Сега с клея сме нещо като приятели, но все още не го обичам

от в 09:17 на 23.05.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев изпитваше меко казано негативни чувства към играта на клей, но със сигурност ситуацията е малко по-различна, след като руснакът завоюва титлата на Мастърса в Рим с успех над Холгер Руне във финала. Самият световен номер три признава как все още не може да повярва какво се е случило и отново беше изключително откровен в медийните си изяви след завоювания трофей, като изглежда все още не е заобичал землените кортове, макар определено да е омекнал спрямо тях:

"Честно казано в един момент изобщо не мислех, че ще спечеля купа на червени кортове, а какво остава за такава от "Мастърс" сериите. Титлата ми на US Open си остава номер едно, но този успех се нарежда веднага след това, защото беше наистина неочакван. Ако трябва да бъда честен, то всеки един измежду Джокович, Надал, Циципас и Зверев е много по-добър играч на клей, отколкото съм аз и наистина не е за вярване, че спечелих турнира и то с победи над двама от тези тенисисти.

В началото на годината започнаха да използвам нов кордаж и нещата въобще не се получаваха. Изпитвах огромни съмнение в положителния резултат от тази промяна и дори мислех да се върна към стария, с който играех добре, но все пак реших да продължа да опитвам и в момента обожавам този кордаж. Всъщност той е една от причините да се представям по-добре на клей, защото е по-мек и ми позволява да играя със страхотна дълбочина в ударите.

Благодарен съм на моята съпруга и екип, които ме тласкат да постигам наглед немислимото. Що се отнася до публиката, то какво да ви кажа? Понякога аз ги ядосвам, понякога те ме ядосвам, понякога аз ги правя щастливи, понякога те ме правят щастливи. Точно в този момент съм наистина щастлив и се надявам това да важи и за зрителите.

Чувствам се отлично и несъмнено това беше най-добрата ми седмица в живота върху тази настилка, но не искам да имам прекалено големи очаквания за Ролан Гарос, защото там мачовете са във формат 3 от 5 сета и конкуренцията ще е още по-сериозна. Никога не съм преминавал четвъртфиналите в Париж и ще трябва да бъда на 100 процента, ако искам да постигна добър резултат. Все пак е добре да влезеш с висока доза самочувствие в турнир от Големия шлем и определено вече вярвам, че мога да се представя наистина добре, което не беше точно така доскоро.

Дали обичам клея? Сега сме нещо като приятели. Моята единствена тенис любов са твърдите кортове. Все още не обичам клея" - завърши шеговито новият шампион в Рим.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Медведев след титлата в Рим: Сега с клея сме нещо като приятели, но все още не го обичам Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | интервюта | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook