Медведев след триумфа на Русия: Важността на този трофей е огромна за нас

от в 18:28 на 06.12.2021
Мирела Николова

Купа "Дейвис" 2021 вече приключи, като големите победители са отборът на Русия в състав Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Аслан Карацев, Карен Хачанов и Евгени Донской. "Сборная" влезе в надпреварата като изявен фаворит и оправда очакванията към себе си, триумфирайки за трети път в историята. 

По време на шампионската пресконференция Медведев сподели мнението си за настоящия формат на надпреварата, който претърпя множество критики в последните дни:

"Всяко нещо в живота търпи промени в даден момент. Трудно ми е да направя сравнение между предишния и сегашния формат на турнира, тъй като съм участвал само два пъти. Мога да ви уверя обаче, че важността на трофея при тези обстоятелства не е по-малка, огромна е. За отбора ни беше изключително важно да бъдем шампиони.

Това все пак е Купа "Дейвис" и си остава най-престижната отборна надпревара независимо от формата. Новак играе често, Рафа и Испания триумфираха в миналогодишното издание. Факт е, че най-добрите играчи винаги ще защитават флага на страната си без значение от външни фактори", завърши руснакът.

Източник: GoTennis.ru

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев след триумфа на Русия: Важността на този трофей е огромна за нас Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | интервю | купа дейвис | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook