Медведев сломи Фонини и се класира за шести пореден полуфинал

от в 09:37 на 11.10.2019
В


Данийл Медведев е на шести пореден полуфинал след като победи Фабио Фонини с 6:3 7:6(4). Руснакът отново беше изключително стабилен и така след страхотна игра се справи с нервния итаианец, за да може да се добере до мач срещу победителя от Новак Джокович и Стефанос Циципас и да запази прекрасната се серия от 12 от 12 победи на 1/4-финали.

В хода на двубоя двамата бяха много стабилни от дъното на корта, а на страхотните плоски бекхенди на Данийл, Фабио отговаряше със сходни такива отново по диагонала и рядко атакуваше по правата. Очаквано, Фонини беше този, който променяше играта и или се опитваше да добави твърде много острота в форхенда си, да пласира къса топка, което често ставаше и от двете му страни или с хубави слайсове, с които разбиваше ритъма на игра на опонента си.

https://twitter.com/TennisTV/status/1182539267425427456?s=19

Разбира се въпреки равностойната игра на двамата в дългите размени, със сигурност имаше едно основно нещо, което раздели двамата, а това беше търпението. То значително по-често убягвашена Фабио и имено това ги раздели сериозно в броя на непредизвиканите грешки, а там италианеца наниза близо повече от два пъти повече неточности. Така въпреки че много по-добре и по често се пласираше на мрежата, Фонини отстъпи на набралия скорост Медведев и пропусна възможността да се добере до полуфиналите в Шанхай.

През първата част Медведев беше по-активния и заслужено след пробив в средата на сета, поведе в отделните част, докато във втората, двамата се движеха равностойно и след като бяха отразили по един брейкшанс в хода на сета се добраха до тайбрек. Там Фонини даде всичко от себе си и се държеше близо до опонента си, като пласира феноменален лоб, ала все пак след пребъразана топка в дълго разиграване, сгреши, оттам вече връщане нямаше, а стабилния Данийл успя да затвори срещата без допълнителни усложнения.

https://twitter.com/atptour/status/1182533629034913792?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев сломи Фонини и се класира за шести пореден полуфинал В

Коментари





Следвайте ни в Facebook