Медведев сломи любимеца на публиката в Маями и ще търси реванш от Синер за финала на АО!

от в 10:19 на 28.03.2024
Калоян Соколов

Даниил Медведев продължава да е без загубен сет на турнира в Маями. Защитаващият шампион трябваше да премери сили с чилиеца Николас Джари, който безспорно получава най-голяма подкрепа от публиката в хода на турнира, но дори и южноамериканските фенове не бяха в състояние да нарушат концентрацията на Медведев, който показа завидно хладнокръвие и надделя с крайното 6:2 7:6(7) за 1 час и 42 минути игра.

Така ще станем свидетели на повторение от миналогодишния финал, защото руснакът ще премери сили с Яник Синер, срещу когото до неотдавна имаше преднина от 6:0 в преките им сблъсъци, но Синер отговори със серия от 4 поредни победи, като последната дойде след обрат от 0:2 сета в тазгодишния финал на Аустрелиън Оупън.

Бившият номер едно беше като същинска стена в откриващия сет, като достигаше до всяко едно агресивно продължение на своя съперник и непрекъснато го караше да прави допълнителни удари, а грешките на чилиеца не закъсняваха. Напълно логично именно Медведев пръв достигна до възможност да пробие и се възползва при третия си шанс, за да отмъкне подаването на 22-ият поставен, след кеото не му даде дори брейкбол и с лекота затвори първия сет в своя полза.

Постепенно Джари се отпусна на корта и започна да експлоатира твърде дефанзивната позиция при посрещане на своя опонент, предприемайки чести атаки към мрежата, в които беше безпогрешен. Това въодушеви феновете по трибуните и те се опитваха всячески да подпомогнат своя любимец, но за тяхно съжаление, то фаворитът също се справяше безпроблемно на свое подавaне и равенството властваше на корта до 5:5.

Тогава по-нискоранкираният тенисист заигра на максимален риск и уинърите започнаха да се нижат от неговата ракета, което доведе до първа точка за пробив пред него в сблъсъка. Медведев пък не се притесни по никакъв начин и се измъкна с помощта на няколко отлични сервиси, за да се стигне до тайбрек. Там руснакът пръв осъществи мини брейк, само че Джари спечели пет от следващите шест разигравания, повеждайки с 5:3.

Световният номер 4 обаче вече беше обърнал един тайбрек в турнира от много тежка позиция, наваксвайки пасив от 0:4 срещу Доминик Кьопфер и отново показа, че никога не трябва да бъде отписван, след като отново намери изход от тежкото положение и затвори мача в последователни сетове.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев сломи любимеца на публиката в Маями и ще търси реванш от Синер за финала на АО! Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | маями | Николас Джари | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook