Медведев спря серията от 12 поредни победи на световния №32 и крачи уверено напред в Ню Йорк!

от в 08:24 на 03.09.2023
Мартин Петков

Даниил Медведев напомни за колебанията си от мача си във втория кръг на тазгодишния US Open, когато злощастно загуби сет, но въпреки тези трудности, изнесе нова тенис лекция на кортовете в Ню Йорк и се класира за втората седмица на турнира. Руснакът, чиято единствена титла от Големия шлем датира именно от надпреварата в Манхатън, през днешния ден ни предостави равнище, близо до най-доброто си такова, и сложи край на серията от 12 поредни победи на Себастиан Баез, спечелил последователно трофеите в Уинстън-Сейлъм и в Кицбюел, като го сломи след 2 часа и 40 минути на "Артър Аш Стейдиъм" - 6:2 6:2 7:6(6)

Така световният номер три, явяващ се един от основните фаворити за спечелването на отличието на US Open, подпечата класирането си за осминафиналната фаза в състезанието, където му предстои да срещне 13-ия поставен Алекс де Минор, от когото ще търси реванш за загубата си на Мастърса в Торонто през миналия месец.

Началото на двубоя за московчанина настъпи с известни трудности, след като Баез демонстрира способността си да се надлъгва от основната линия и с огромна мощ във форхендите си бе близо да пречупи защитата на фаворита, достигайки до два брейкбола в дебютното му подаване. От този момент нататък обаче Медведев си стъпи здраво на краката и пласира поредица от първи сервиси, за да удържи своето, като впоследствие наложи превъзходството си в разиграванията и макар латиносът да имаше моментни прояви на гениалност в атакуващ план, то грешките му преобладаваха и третият поставен на три пъти отмъкна сервиса на световния номер 32, докато едва веднъж допусна да загуби своя, при което записа откриващия сет на сметката си.

Подемът на бившия шампион в турнира продължи с пълна сила и на старта на втората част, когато той наложи изцяло волята си в размените от дъното на корта, за да пробие рано, като скоропостижно разполагаше с възможност да дублира преднината си. Попаднал в затруднено положение, световният номер 32 демонстрира характер и влезе серия от печеливши комбинации, за да се разпише в резултата, но оттам насетне нямаше противодействие срещу монотонния стил на фаворита, който за втори път отмъкна началния удар на 170-сантиметровия аржентинец и се доближи на един сет разстояние от победата.

С настъпването на третата част броят на грешките в играта на московчанина се увеличи значително, при което Баез на свой ред пък подобри акуратността в атакуващите си отигравания и реализира пробив в четвъртия гейм, като постепенно си осигури две възможности за удвояване на своето предимство. В тези моменти Медведев на практика се намираше "извън кожата си" и гневните реплики и жестове посока своя щаб не закъсняха, но въпреки това, то световният номер 3 запази нужното самообладание в ключовите ситуации.

Същевременно в Ню Йорк заваля и среднощен дъжд, като играта бе преустановена в рамките на четвърт час, предвид факта че трябваше да бъде затворен покривът на "Артър Аш Стейдиъм", което позволи на руснака напълно да преосмисли събитията на корта и резултатите бяха налице - върнат пробив в последния възможен момент, когато аутсайдерът сервираше за спечелването на сета. Впоследствие третият поставен преодоля нова криза в представянето си и спаси сетбол на начален удар, за да възстанови паритета в статуквото, преди да станем свидетели на тайбрек, в който атрактивните разигравания изобилстваха и руснакът пропиля преднина от 6:3 точки, но в крайна сметка остана хладнокръвен и чрез ас оползотвори четвъртия си мачбол.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев спря серията от 12 поредни победи на световния №32 и крачи уверено напред в Ню Йорк! Мартин Петков
Теми:  
atp | us open | даниил медведев | себастиан баез

Коментари





Следвайте ни в Facebook